QUO VADIS GROBER

QUO VADIS

Quo vadis és una expressió llatina que vol dir «ON VAS?» els experts expliquen que aquesta frase es va fer famosa  fent referència a la trobada apòcrifa entre Sant Pere i Jesús de Natzaret a la Via Àpia.

Segons els Fets de Pere, Pere, escapant de la persecució a què eren sotmesos els cristians per l’emperador Neró, va tenir una visió de Crist on Pere li preguntà «Quo vadis Domine» (On vas, senyor?). Jesús va respondre-li: «A Roma, la ciutat que tu abandones per fer-me crucifixar de nou».

Pere interpretà que això volia significar que Jesús es dirigia a Roma per ser crucifixat novament. En realitat, Jesús parla a través de Natzari, un nen de dotze anys, acompanyant de Pere. Pere, guiat per la seva pròpia fe, tornà a Roma i fou immolat. Absort davant l’eventualitat de ser crucifixat com el seu senyor, fou crucifixat cap per avall, al peu del Turó Vaticà, al lloc on avui s’alça la Basílica de Sant Pere, a Roma.

Aquest passat dissabte al suplement d’economia del Diari de Girona van publicar aquest article:

 

QUO VADIS GROBER

Si el clicleu podreu llegir-lo millor, coses de la tècnica virtual.

Avui serà un article concentrat, us proposo escoltar «lágrimas negras» perquè el tema està bastant negre! en versió de Bebo Valdés & Diego el Cigala:

https://www.youtube.com/watch?v=kb_TDpOlDEQ

Un petó.net

Cerverí de GirOna