MARK & PRISCILLA

Priscilla i Mark al restaurant «River» de Girona, al costat de les escales de Sant Fèlix, al barri vell.

Aquest dies, 24-27, a BCN estan en la festa del mòbils… MOBILE WORLD CONGRESS, MWC.

http://www.mobileworldcongress.com/

Sense ànim de ser exhaustiu cal referir-nos una mica al personatge, Mark…

MARK Elliot ZUCKERBERG (White Plains, 14 de maig de 1.984), més conegut com a Mark Zuckerberg, és un programador i empresari estatunidenc, cofundador de la xarxa social Facebook. Actualment té el 24% de les accions de Facebook. El 2010 va ser nomenat Persona de l’Any de la Revista Time.

De pares jueus… va tenir una educació molt lliberal.

  • Quan anava a l’institut començà a interessar-se per la programació, dissenyà una aplicació per a ajudar els treballadors de l’oficina del seu pare, que era dentista, per a poder-se comunicar millor… es va inspirar en una versió del joc de taula Risk (joc d’estratègia de tauler basat en torns)
  • Abans d’anar a la universitat… va crear un companyia de nom «Intelligent Media Group» i dissenyà un reproductor de música anomenat «Synapse Media Player», que utilitzant intel·ligència artificial recollia informació sobre els gustos musicals de l’usuari.
  • Curiosament 2 mutinacionals: Microsoft i AOL (Amèrica On Line, empresa de serveis informàtics) van intentar comprar Synapse i/o contractar-lo a ell… però ell preferí anar a la Universitat de Harvard, on ingressà el setembre de 2002, i va començar a estudiar informàtica de manera + organitzada.
  • Ja a la Universitat de Harvard el 2.002 va cursar-hi estudis de psicologia i ciències de la computació i formà part d’una fraternitat jueva anomenada Alpha Epsilon Pi.
  • A Harvard va començar a desenvolupar programes com el CourseMatch, que permetia als estudiants veure la llista d’altres companys de classe o el Facemash, una pàgina on es podien qualificar les estudiants de la facultat. Per aquest motiu, el Departament de Serveis Informàtics de Harvard portà Zuckerberg davant l’administració amb càrrecs d’infracció de la seguretat informàtica i violació de polítiques de privacitat i de propietat intel·lectual.
  • L’afer no va quedar aquí… Harvard insistia en que Zuckerberg havia hackejat la intranet de la universitat per alterar imatges de les estudiants sense autorització i per benefici propi, cosa que era falsa. En una biografia no autoritzada sobre ell, se suggereix que al sentir-se rebutjat com estudiant, va fer pública la llista amb les imatges, les quals les havia extret dels Directori d’estudiants. Zuckerberg en la seva defensa declarà que pensava que la informació havia de ser lliure i oberta al públic. Les accions preses pel Consell Administratiu de Harvard no es van fer públiques.

Normalment els grans avenços en el món de la informàtica s’han produit en garatges que s’havien convertit en centres de tecnologia autònoma gràcies a l’enginy del nous valors de la informàtica… però aquí el cas va ser + tranquil, Mark Zuckerberg llançà Facebook el 4 de febrer de 2.004 des del seu dormitori de Harvard.

inicios de facebook

La seva inspiració per a crear Facebook podria haver vingut de la Phillips Exeter Academy, l’escola de preparació on es va graduar el 2002. En aquesta escola publicà el seu propi directori d’estudiants, La llibreta d’adreces de fotos, la qual els estudiants es referien com a Facebook. Aquestes guies de fotos van ser una part important de l’experiència social dels estudiants en moltes escoles privades.

Inicialment es deia THEFACEBOOK,

Inicialment  el Facebook de Zuckerberg començà com una simple cosa de Harvard fins que, comptant amb l’ajuda del seu company Dustin Moskovitz, Zuckerberg va decidir que s’havia d’estendre a altres universitats.

Primer van començar a Stanford, Dartmouth, Columbia, Nova York, Cornell, Pennsylvania, Brown i Yale, i després en altres facultats que tenien contactes amb la Universitat de Harvard.

En aquesta época conegué la seva parella actual, Priscilla Chan.

Mark és molt primari de reaccions.. i va proposar a Priscilla entrar en l’equip del Facebook… i per postres ell va decidir traslladar-se a Palo Alto, Califòrnia, amb Moskovitz i altres companys.

Així va néixer la seva primera oficina de Facebook a mitjans de 2.004. Segons Zuckerberg, el grup planejava tornar a la Universitat de Harvard, però finalment va decidir quedar-se a Califòrnia. Mark i els seus companys havien rebutjat ofertes per part de grans corporacions per comprar Facebook, com per exemple la de Yahoo, que els havia ofert 1.000 milions de dòlars.

Priscilla Chan va saber tractar a Frank des del primer moment… van festejar al llarg de 9 anys que haviat està dit.

I a finals de maig del 2.012 es van casar en una curiosa festa… organitzada per ells mateixos per sorpresa, van convidar a 100 persones a les que van «enganyar» convidant-les a una festa de graduació (en Frank té un nen dins seu).

Se sap poc de la seva vida perquè Priscilla vol presenvar una mica la seva intimitat… però com que és unafan del FB, sabem que va conèixer a Frank a la cua del serveis en una festa universitària feta l’any 2.003… en una entrevista va dir: «Era el típic friki que passava per allà»… però l’amor té les seves regles… i quan un s’enamora perd el control… ja mai + es van separar.

foto del casament

Ep! aquesta foto va aconseguir + de 900.000 «m’agrada» el dia que la van penjar al seu mur del FB.

Priscilla és natural de Massachusetts, i es va traslladar a la Universitat de Harvard amb un expedient brillant per estudiar-hi Biologia, carrera que va acabar el 2.007 tot i estar festejant amb el Frank.

http://www.harvard.edu/

En Frank, molt content pel seu títol… li va proposar ajudar-lo al Facebook… èrò ella tot i estar molt il·lusionada amb la proposta, mai va acceptar.

Primer va anar a treballar  un any de professora. Després es va matricular a la Universitat de Califòrnia per ser pediatra, estudis que va acabar abans de casar-se.

Els seus amic consideren que la relació entre ells ha estat sempre de camarades… i mireu que el Frank és difícil d’estacar… quan en Frank li va dir que deixava el campus de harvard per anar a fundar l’empresa i dedicar-se de ple a la xarxa social FB, ella lluny d’enfadar-se el va animar a fer-ho.

Tot i que ella sempre porta la batuta en la seva relació o projecte de vida… així ella coneix bé a Frank i la seva addicció a la feina…  però ho ha arreglat posant les seves pròpies normes… ha aconseguit que com a mínim 1 nit a la setmana sigui per pells sols… com si fos una lluna de mel…. fora de casa i allunyats del FB.

Ei! un ocellet m’ha dit que la Priscilla és la primera enganxada al FB i confesa a les seves amistats que no pot estar + de 5 minuts sense comprovar el seu smartphone o telefonet intel·ligent.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100004774291948#!/priscilla?fref=ts

Gràcies a la influència de Priscilla, en Frank cada vegada es dedica + a les accions altruistes.. com ja estan fent altres gegants de la informàtica com Bill Gates o Warren Buffet.

Per altra part Priscilla ha animat a Frak perquè aprengui xinès mandarí i així pugui conversar amb la seva àvia (ho va explicar el propi Mark en declaracions a ABC News).

Anecdòticament, tot i que no els agrada a la parelal parlar o posar fotos de laseva vida a nivell del gran públic, degut a un «fallo de seguretat del FaceBokk» que també n’hi ha hagut algun, ara ja esmenats… va ser possible compartir alguna imatge de fotos privades de la parella capturades del seu perfil que sols estaven disponibles pels amics + propers… coses de la informàtica!

foto actual de Priscilla que vol compartir al FB

Si voleu contactar amb el Frank,

https://www.facebook.com/profile.php?id=100004774291948#!/zuck

si et poses sobre qualsevol personatge trobaràs el seu nom

el seu modus vivendi

família complerta

Amb Barak Obama

Bé ara ja coneixem una mica millor a la parella de moda d’aquest dies a BCN i a Girona… com que Priscilla comenta al seu FB que li agrada Beyoncé, en acomiadarem amb una música d’ella,

https://www.youtube.com/watch?v=p1JPKLa-Ofc

Un petó.net

Cerverí de GirOna