IDOMENI

Normalment, una persona d’educació standard mai hauria sentit a parlar d’aquesta población situada al nord de Grècia a la frontera amb Macedonia.

En canvia si avui fas una recerca al Google, hi trobaràs una muntanya d’imatges i notícies que fan envermellir als ciutadans de bona voluntat que encara en queden a Europa.

Els polítics, un desastre! igual se’ls podia acudir altres propostes però tenen por de perdre la cadira.

Podem fer una ullada virtual gràcies al «Diari Nació Digital» gràcies a ltreball del fotògraf de Vic, Sergi Càmara:

http://www.naciodigital.cat/naciofotos/galeria/14199/camp/refugiats/idomeni/frontera/entre/grecia/macedonia

És molt difícil entendre què està passant… però el cert és que hi ha uns 10.000 refugiats en una zona preparada per atendre a un miler llarg… la cosa queda clara que ha quedat absoleta i sense respecte per la dignitat de les persones…

Si cerquem dades d’aquest poble… tindrem la sorpresa que és un poble petit amb una población de 150 habitants, té una estació de tren molt importat per la seva situación fronterera amb Macedònia.

Grècia ja sabem com està en termes econòmics degut a les directrius europees… i ara, a sobre, s’hi ha afegit el tema dels refugitas a diferents pots i illes del sud i el camp de refugiats d’Idomeni… i els presidents del club dels 27 parint lleis per no atendre als refugiats.

Els periodistas han arribat a la conclusió que per ser lloc fronterer, des del 2014 per Idomeni han estat passant un gran nombre de refugiats procedents de la guerra civil a Síria, però també emigrants vinguts d’Afganistan, Pakistan i d’altres països d’Orient Mitjà. Aquesta ruta és l’escollida pels emigrants perquè comunica amb països no inclosos en el famós i controvertit Espai Schengen, que marca ciutadans de primera i segona categoría.

Aquests darrers mesos amb els atacs de França i Rússia (cadascú amb objectius ben diferents) teòricament contra el grup terrorista conegut com «Estat Islàmic», la migració ha anat en augment de manera desbordada.

El govern de Grècia, per complir amb acords amb la Unió Europea ha decidit tancar la frontera i ha establert un camp de refugiats en aquesta localitat i permetent el pas de només uns pocs cada dia.

Tots els diaris de tipus internacional están a Idomeni i intenten captar l’atenció de la población per fer pressió i resoldre aquesta vergonya europea…

http://elpais.com/elpais/2016/03/06/album/1457279954_633175.html#1457279954_633175_1457336467

http://www.elmundo.es/internacional/2016/03/14/56e6be93e2704ef7568b45c6.HTML

Aquest grapat de fotos ja ens ho diuen tot:

via de tren

Ens acomiadarem amb un clip multimèdia on podem veure la «vida» d’un grupet al campament de Idomeni,

A manera d’oració, una proposta de la Mercedes Sosa: «Sólo le pido a Dios….»

Petó.net

Cerverí de GirOna

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *