LLIBRE E3 "HATHA YOGA"

Primer fem una ullada a unes dades sobre l’autor…

William Walker Atkinson, també conegut com: Yogi Ramacharaka, va néixer a
Baltimore, Estats Units, 1862 i mor a Los Angeles, Estats Units, 1932

Va ser un integrant de l’Escola del Nou Pensament (`New Thought`) [1896]

Fundador de la ‘Atkinson School of Mental Science `(Escola Atkinson de Ciència Mental) [circa 1905]

Li agradava usar pseudònims segons els temes tractats: Yogi Ramacharaka (1900-1912), Magus Incognito (1918), Theodore Sheldon (1913), Swami Panchadasi (1915), Theron Q. Dumont (1913-1918). També va escriure anònimament els textos de `Arcane Teachings de la Arcane Books Concern Co` en sis toms. Atkinson també ha estat identificat com un dels Tres Iniciats (1908).

Corrent filosòfica: Nou pensament i doctrines orientalistes.

Antecessors: Alguns investigadors afirmen que Atkinson va ser deixeble de Baba Bharata. També va ser influït per Ralph Waldo Trine, l’escola del Nou Pensament, i per Swami Vivekananda, que va causar gran impacte en el seu viatge a Chicago el 1893.
Mor a Los Angeles el 22 novembre 1932.

També serà bo fer una lectura inicial d’aquesta filosofia yogi:

http://es.wikipedia.org/wiki/Hatha_yoga

És un interessant llibre per a novells occidentals en aquesta filosofia oriental… es pot complementar amb la lectura, pels que tenim problemes asmàtics…

Si volem conèixer una mica + a l’autor, podem fer una passejada,

http://es.wikipedia.org/wiki/William_Walker_Atkinson

Actualment alBrasil hi ha un grup de treball molt avançat que segueix les orientacions d’aquest filòsof.

http://www.ramacharaca.com.br/index_1.htm

Però anem pel contingut del llibre:

Primer aclarir que és un llibre de butxaca, amb 223 planes però amb tapes dures que és + manejable per llegir a la butaca… pèrò com que és un tast a una manera de viure amb + benestar físic… cal practicar en el dia a dia…

La filosofia del Ioga Hatha ensenya la manera natural de viure:

  • És el millor mètode per a la cura, benestar, salut i vigor del nostre cos.
  • Aprèn a Respirar
  • Aprèn a alimentar
  • Aprèn a Relaxar-te
  • Aprèn a Dormir
  • Aprèn a Ser Optimista

Si aconseguim portar a la pràctica part del que hem après, amb aquests senzills exercicis i aviat veurem RESULTATS… això és l’objectiu de l’autor.

De totes maneres si hi ha algun lector que domini una mica la llengua del Shakespeare, li proposo llegir aquest book,

Hatha%20Yoga%20e-book

Potser unes imatges ens ajudaran una mica millor,

Ja veieu, la platja es pot aprofitar per altres accions que no siguin cremar-se al sol o fer «panxing»

El orígens del ioga són remots. Se sap que va néixer a l’Índia fa milers d’anys. Els seus beneficis han estat demostrats en tots els períodes de la humanitat.

És una disciplina que integra el cos, la ment i l’esperit i ens ajuda a mantenir o a recuperar la salut mitjançant una sèrie de postures (assanes), el control de la respiració (pranayamas) i la relaxació.

En què consisteix una sessió de hatha Ioga?

La sessió comença amb una preparació de columna i respiratòria que ajuda a enllaçar tota una sèrie d’exercicis suaus i postures que es combinen amb la respiració i el pensament (atenció dirigida amb el que fem).

El moviment, la respiració i el pensament s’uneixen cap a una mateixa direcció donant com a resultat un estat de benestar i pau interna que es manifesta en la relació amb l’entorn.

Per què el Ioga millora la nostra salut?

Las assanes o postures, van més enllà del treball muscular o de l’aparell locomotor. Cada postura regula l’equilibri glandular del cos ja que exerceix una pressió suau en punts específics ( punts d’acupuntura), i aquesta pressió ajuda a alliberar hormones com les endorfines i serotonina, a part de regenerar i enfortir el sistema immunitari.

La persona se sent relaxada, energètica i feliç.

Quins beneficis s’obtenen a través del Ioga?

La pràctica continuada del Ioga ens pot permetre gaudir d’un benestar físic, equilibri mental, flexibilitat corporal, capacitat de concentració, claredat de decisió, confiança i fermesa personal. A part, també ens ajuda a utilitzar la respiració per alleugerir crisis físiques i emocionals. Millora altres afeccions com; artritis, mala circulació, problemes de columna, migranyes etc.

Tot i que és una mica agosarat… amb el temps i una mica de pràctica…

Podem resumir…

L’Hatha Ioga, amb les seves múltiples escoles, és el Ioga més conegut i practicat a Occident. Totes les seves tècniques, fins i tot les més elementals busquen el desenvolupament integral de la persona i actuen en profunditat sobre:

  • Cos físic: sistema nerviós, vísceres, músculs, tendons, articulacions, glàndules, sistema circulatori, aparell respiratori.
  • Sobre el caràcter: dotant-lo de més estabilitat i augmentant la capacitat de voluntat i autocontrol.
  • Sobre el cos energètic: despertant i harmonitzant els centres energètics.
  • Sobre la ment: desenvolupant la consciència, la concentració i l’atenció mental.

La ciència del ioga obre les portes cap a un camí d’introspecció i de coneixement, que t’ensenya a descobrir i habitar el teu meravellós món intern.

Si algun voluntari lector vol provar algun exercici… pot començar per aquest gràfic,

Serie de Hatha Yoga el estilo de Rishikesh

Ja ho veieu la teva salut està en bones mans…

Podem visionar aquest document que ja ha ajudat a + d’1 milió de persones… un petit roblema, està en anglès i dura 3/4 d’hora…

http://www.youtube.com/watch?v=o3kA7G3hZbg

Per fer una introducció, millor aquest 4 minutets,

http://www.youtube.com/watch?v=ITckXuR-cj8&feature=related

Esperant que la lectura i comentari d’aquest llibre ens ajudi al creixement personal… una mica de música relaxant…

http://www.youtube.com/watch?v=i90bIzd_-zE&feature=related

Un petó.net

Cerverí de GirOna

2 comentarios en “LLIBRE E3 "HATHA YOGA"

  1. Hola Cerverí, què tal? veig que tu, treballant sense parar, per cert, quantes hores dorms?? ja m’agradaria tenir tanta marxa. Ara estic liada amb el Facebook i aviat comencen les classes meves i del noi, o sigui que si ara no puc venir al teu blog, imagina quan tot comenci!! Això del ioga, diuen els que ho practiquen, que va molt bé, de fet una cunyada meva és força experimentada en aquestes questions i ha canviat fins i tot el caràcter, més tranquil i bo, a mi, una vegada una doctora em va dir que seria bo que jo en fes, vaja, per lo dels nervis i l’estres, però jo li vaig contestar que com havia de fer-ho per trobar temps i practicar-ho?, encara no m’ha contestat. El temps, el gran problema de la humanitat. Prometo anar-me posant al dia i llegir-te un article diari!!! Una abraçada!!

  2. M’has ben convençut, ja pots mirar bé a ON ens APUNTAREM per començar a PRACTICAR durant l’hivern… sobretot, que no se’ns passi la matrícula per alt, doncs realment ÉS el que NECESSITEM!!!
    Una abraçada «CERVELL TERRANI AMBULANT «

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *