LA CUINA DE LA FELICITAT * “MOOD FOOD”

 

Ep! no us penseu pas que es tracta de ser vegetarià… o vegà…

Mireu un plat preparat amb aquests conceptes de “cuina de la felicitat”

Aquesta nova tendència gastronòmica busca el plaer i la satisfacció a través del menjar, una fita assolible cada dia si se segueix una bona dieta.

Els nutricionistes coincideixen que la dieta que seguim influeix en el nostre equilibri emocional.

Des de fa molt de temps coincidim en que menjar bledes, ametlles, plàtans, ous i xocolata són alguns dels aliments que generen plaer.

Qualsevol naturista ens diria que la bleda és això…

Però els que tenim hort les coneixem així…

I al mercat…

I a la taula tenen moltes possibilitats…

 

Si no t’agraden perquè sols les has provat bullides… i et penses que és una menja de malalts… fes una ullada a aquesta web i ben segur que si proves les diferents receptes descobriràs el potencial de les bledes…

http://www.mytastecat.com/c/de-cuina-bledes.html

Abans de seguir amb els diferents productes proposats recordar que aquesta proposta gastronòmica va començar fa + de 10 anys al Japó… on el concepte té un missatge carregat d’intencions: adéu als antidepressius. Els japonesos consideren que sovint els medicaments provoquen un impacte assa fort en l’organisme i poden arribar a crear dependència… per això és molt millor substituir aquests medicaments per aliments que ajuden a reduir l’angoixa i l’estrès.

Recordeu que ja vam promocionar fa temps el llibre

No oblidem que tots sabem que cal menjar fruita, verdures, llegums i proteïnes de qualitat, però pocs ho fem en el nostre dia a dia.

Molt recomanable el restaurant de BCN “La Falconera” dels germans Xavi i Miquel Luque.

Vosaltres mateixos feu una ullada i millor una visita…

http://www.restaurantscat.cat/2017/01/falconera-restaurant-barcelona.html

Pels que no som de BCN,

https://www.google.com/maps/place/La+Falconera/@41.3919449,2.1570824,83m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x0:0x93f155d316ca17e6!8m2!3d41.3918586!4d2.1571964?hl=ca

Bé retornant al “Mood Food” hem de recordar que l’aliment és la millor medecina!

Miquel Ángel Almodóvar ha escrit “Mood food. La cocina de la felicidad” a l’editorial Oberon-Anaya

Ja ho sabeu… ara que s’acosta Sant Jordi… és tot una bona recomanació. I en la propera visita a la capital ja ho sabeu a provar la carta del Restaurant La Falconera.

Un afegitó abans de deixar-ho… el “pa amb tomàquet” és una autèntica recepta “mood food” perquè el pa conté hidrats que aporten energia i fibra, i el tomàquet és ric en fenilalamina, que és un activador de la norepinefrina cerebral que ens connecta amb la sensació de confort. Ja ho veieu estem en el bon camí! i no és car… interessant pels bons catalans.

Ja ho deia l’Hipòcrates: “Que l’aliment sigui la teva millor medicina i la teva medicina sigui el teu aliment”

Hipòcrates és molt interessant… podeu fer una ullada virtual a:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Hip%C3%B2crates

Deixem el comentari dels altres productes per altres ocasions…

Ens acomiadarem amb una música adient amb una versió instrumental… “amarte es un placer”

Petó.net

Cerverí de GirOna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>