RAPHAËLLE GIORDANO

 

Podem fer una ullada a la seva web:

http://raphaellegiordano.com/

Aquesta intel·lectual ens parla de la 2ª vida…

Ella com molts de nosaltres té amics instal·lats en el lament… el que els experts qualifiquen de la incomoditat vital que no es correspon amb la felicitat per la qual lluitem i amb sort aconseguim… en paraules + planeres: el pack parella-feina decent-piset.

Ella mateixa en la seva autobiografia ens comenta que va néixer amb 6.5 mesos… va pesar 1.400 grams, cosa que la va convertir en una persona fràgil però resistent. Per postres la seva mare era psicòloga i des de molt petita quan ella es formava en alguna cosa també la formava a ella… com diu ella “la va vacunar contra el dolor”

Va començar als 28 anys com directora creativa d’una agència de publicitat… va nedar entre taurons, amb un cap que l’assetjava.

Després va muntar una empresa de coaching basat en l’expressió artística per empreses.

I avui dia arrasa amb una novel·la d’autoajuda (ja anunciada al gràfic anterior).

Hi ha qui descobreix la crisi dels 40 en aquest llibre… però ella considera que el replantejament vital pot arribar-te a qualsevol edat i has de ser capaç de canviar la teva vida.

El + interessant que proposa aquest novel·la que ha arrasat a França el passat any: “cal trobar l’extraordinari en l’ordinari”

Ella reconeix que al llarg de la seva vida estava com captiva d’aquella insatisfacció sense motiu aparent… es deia “ho tinc tot per ser feliç però no ho sóc”… i va convertir la seva sortida del laberint en una novel·la.

Per animar-vos a llegir aquesta  interessant  novel·la posem la crítica publicada a diverses webs promocionals:

“¿Cansada de la rutina? ¿Necesitas dar cuerda a tu vida?Tu segunda vida empieza cuando descubres que solo tienes una es un manual de coaching camuflado en una novela que conseguirá que rompas cualquier amago de insatisfacción.

- Probablemente padece usted de algún tipo rutinitis aguda. – ¿De qué? – Rutinitis aguda. Es una afección del alma que afecta cada vez a más gente en el mundo, sobretodo en Occidente. Los síntomas son casi siempre los mismos: disminución de la motivación, melancolía crónica, pérdida de referencias y de sentido, dificultad para ser feliz pese a la abundancia de bienes materiales, desencanto, lasitud…

- Pero… ¿cómo sabe todo eso? – Soy rutinólogo. – ¿Rutino… qué?Camille se acerca a la cuarentena cuando, de repente, se ve envuelta en un mar de dudas. No es que sea desgraciada, pero tampoco se siente realmente feliz. Tiene la impresión de que la felicidad se le escurre entre los dedos. Es cierto que ha conseguido un trabajo que le permite estabilidad financiera, pero en realidad no le apasiona. En casa, la rutina se ha instalado en su matrimonio: ya ninguno de los dos se esfuerza.

Y la relación con su hijo… es más tensa que la cuerda de un equilibrista.Después de uno de esos días especialmente catastróficos, Camille se encuentra por casualidad con Claude, quien se califica como rutinólogo profesional y le propone una original terapia para ayudarla. Ella no lo duda y se entrega en cuerpo y alma; necesita encontrar de nuevo el camino hacia la ilusión y la felicidad. A través de unas sorprendentes experiencias, tan creativas como reveladoras, va a transformar su vida pasito a pasito hasta lograr conquistar sus sueños.

Un fenómeno editorial que arrasa en Francia: Tu segunda vida empieza cuando descubres que solo tienes una lleva un año ininterrumpido en las listas de bestsellers y ya ha ayudado a más de 500.000 lectores a descubrir el camino de la felicidad.Reseñas: «¿Harta de los libros de crecimiento personal? Buenas noticias: esto no es un libro de autoayuda, esto es una novela.

Descubrimos a Camille, quien lo tiene todo para ser feliz pero no lo es… Sin embargo, después de probar unas técnicas terapéuticas, todo cambia.» BIBA«Una de esas novelas que ayudan a encontrar la felicidad, que invitan al optimismo. Raphaëlle Giordano nos enseña a rehacer y volver a amar la vida.» Madame Figaro«Una maravillosa novela feel good.» Marie France”

Raphaëlle ens anima apensar en positiu” en el dia a dia… ens comenta que a ella li ha servit el fet de la càmera imaginària, que consisteix a fotografiar mentalment els moments positius que hi ha en el teu dia a dia, observant-los com si els veiessis per primer cop.

Ella considera que pot aportar diàriament la seva amabilitat i la meva feina ben feta. Dona el millor de si mateixa i així ja considera que el món ja és una mica més positiu.

Quan en el llibre parla de “segells” es refereix als greuges i disgustos, ens anima a “desenganxar-nos” perquè acabes explotant i sovint de forma violenta. Hem d’aprendre a dir-li a l’altre persona sense violència les petites coses que erosionen la relació, i per fer-ho hi ha tècniques concretes. I és molt important distingir entre la empatia molla i l’empatia seca.

Per no desvetllar tot el contingut del llibre, només una mica d’empatia seca: és ser capaç de tenir una escolta activa però sense contagi. I sobretot saber fer el gat…

Cal aprendre a autoritzar-nos a tenir moments de no fer res… deixar-te en pau.

També parla del concepte de reguardiola, cada cop que rumiem coses negatives, multa d’1 €… ajuda a desenvolupar la capacitat d’observar-se des de fora estant i aprendre consciència de la facilitat amb què entrem en bucle negatiu.

Podríem seguir però preferim que llegiu i feu vostre el llibre.

Ens acomiadarem amb unes cançons (n’hi ha per una horeta) de la mexicana Eugenia León… “Pasional en vivo”

Ben segur que aquestes cançons us poden ajudar quan feu el gat… ja ho sabeu, a buscar un racó i a deixar de fer res.

Un petó.net

Cerverí de GirOna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>